Färdiga teman för publiceringssystem

Färdiga teman för publiceringssystem

Att skapa rätt tema för sin blogg eller hemsida kan vara väldigt tidskrävande. Ibland kräver det även ett visst mått av tekniskt kunnande. Är man som mig, och hellre fokuserar på produktivitet, kan det vara värt att titta på det utbud av färdiga teman som finns. Ofta finns teman i både gratis- och betalversioner. Inte sällan har betalversionerna större anpassningsmöjligheter.

fardiga-teman

WordPressteman

Teman till WordPress är väldigt enkla att hitta. Den officiella WordPress-sidan WordPress.org tillhandahåller ett gränssnitt där användare kan ladda upp och erbjuda sina teman gratis eller till försäljning. Med hjälp av ett filter kan man sålla ut den sortens tema man är ute efter. Teman arrangeras efter layout, funktioner och inriktning. Det innebär att man, som exempel, kan välja att få en lista över alla bloggteman som har fyra kolumner och använder sig av huvud- och sidfot.

Gooyaabitemplates

Gooyaabitemplates är en av internets största sidor för Blogger-teman. De har gratis- och betalteman för Blogger. Teman kan arrangeras efter stil, färger, funktion, kolumner och inriktning. Det innebär att man, till exempel, kan få ett responsivt grönt tema med en trekolumners sidfot och som är anpassat för företagsverksamhet. Vill man ytterligare anpassa temat kan man i Blogger sedan vidare justera temat utifrån färg, layout och liknande.

Theme forest

Theme Forest är en marknadsplats där personer kan sälja teman för i stort sett samtliga publiceringssystem. Teman säljs från 2 $ och uppåt. Utbudet är väldigt stort. Man kan få teman till WordPress, Drupal, Moodle, PrestaShop, Weebly och så vidare. Föredrar man att själv sätta samman sina teman går det även att få teman sparade i olika bildformat. Här finns även möjligheten att begära särskilt anpassade teman om man har ett behov av något som inte finns bland de standardiserade alternativen.

Behöver man verkligen ett anpassat tema?

Det är ingen hemlighet att de standardteman som följer med de olika publiceringssystemen är ganska tråkiga. Ofta ser de ut som en kvarleva från tiden på webben såg ut som ett informationsblad från socialstyrelsen. Vill man göra ett seriöst intryck är det därmed mer eller mindre nödvändigt att faktiskt ha ett tema som ser bra ut. Folk har helt enkelt kommit att förvänta sig mer på internet än förut. Oavsett vad man anser om det så står utseendet för det första intrycket. Man kan ha en hemsida med hur mycket bra och relevant information som helst, som ändå förbises för att layouten upplevs problematisk eller färgsättningen upplevs irriterande. Det lönar sig att ta sig lite tid att se till så att webbsidan blir snygg.